funkcja dopasuj

funkcja dopasuj

Postprzez proj-infra.pl » 20 lip 2011, 12:03

Czy w progeCAD jest możliwość zastosowania funkcji która w autocad nazywa się "dopasuj"????????
proj-infra.pl
 
Posty: 2
Dołączył(a): 27 cze 2011, 14:36

Re: funkcja dopasuj

Postprzez bronislav.gabrys » 22 lip 2011, 11:27

Mogę wiedzieć, co dokładnie potrafi ta funkcja?
Bronislav Gabryš
bronislav.gabrys
 
Posty: 161
Dołączył(a): 07 cze 2010, 09:22
Lokalizacja: Praha/Pardubice/Dívčí Hrad

Re: funkcja dopasuj

Postprzez deviland » 26 lip 2011, 10:07

Witam,

Dołączam się do pytania o funkcję "dopasuj" (ang. align) - funkcja ta działa następująco: na jednym obiekcie wskazuję punkt, następnie wskazuję punkt na drugim obiekcie. Mogę tak wskazać 2 lub trzy pary punktów. Po zaakceptowaniu obiekt pierwszy zostaje dopasowany do drugiego wskazanymi punktami, czyli tak jak by jednocześnie wykonać operację np: przesunięcia, obrotu i skali. Bardzo przydatna funkcja, np przy składaniu ze sobą kilku zeskanowanych fragmentów map :)
deviland
 
Posty: 2
Dołączył(a): 26 lip 2011, 10:00

Re: funkcja dopasuj

Postprzez bronislav.gabrys » 27 lip 2011, 16:23

Tak jest, ta funkcja w progeCADzie istnieje, to polecenie należy napisać do paska poleceń "_ALIGN" lub po polsku "WYRÓWNAJ".
Bronislav Gabryš
bronislav.gabrys
 
Posty: 161
Dołączył(a): 07 cze 2010, 09:22
Lokalizacja: Praha/Pardubice/Dívčí Hrad


Powrót do Często zadawane pytania

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron