ProdgeCad okno dialogowe Save As

ProdgeCad okno dialogowe Save As

Postprzez arrowman » 09 gru 2011, 15:25

Szanowni Forumowicze,
Pewnego szarego popołudnia wczytałem do ProdgeCAD pewnego lispa, nie wiem czy on jest winny, ale po tej operacji jak klikam Save As zamiast pojawić się okno dialogowe, to uruchamia mi się tekstowo komenda _saveas.

Bardzo prosze o pomoc.

Owy LIPS:
Kod: Zaznacz cały
    (defun c:spline2poly (/ SSet Name OldVar NameVar)
      (cond
        ((setq SSet (ssget "_X" '((0 . "SPLINE"))))
         (setq Name      (strcat "$$" (rtos (getvar "cdate") 2 0) "$$.dxf")
          NameVar '("cmdecho" "filedia")
          OldVar  (mapcar 'getvar NameVar)
         )
         (mapcar 'setvar NameVar '(0 0))
         (command "_.-layer" "_u" "*" "")
         (if (findfile Name)
           (command "_.dxfout" Name "_y" "_v" "_r12" "_o" SSet "" "16")
           (command "_.dxfout" Name "_v" "_r12" "_o" SSet "" "16")
         )               ;end if
         (command "_.erase"   "_p" ""   "_.dxfin" Name)
         (vl-file-delete Name)
         (mapcar 'setvar NameVar OldVar)
        )
        (T (prompt "W rysunku nie ma splajnów. "))
      )               ;end cond
      (princ)
    )               ;end file


Żeby było tragiczniej, to był program na kompie szefa:/

BARDZO proszę o pomoc:-(

Pozdrawiam,
A.
arrowman
 
Posty: 1
Dołączył(a): 09 gru 2011, 15:21

Re: ProdgeCad okno dialogowe Save As

Postprzez bronislav.gabrys » 19 lut 2012, 13:09

W takim razie jest potrzebne reinstalować progeCADa.
Bronislav Gabryš
bronislav.gabrys
 
Posty: 161
Dołączył(a): 07 cze 2010, 09:22
Lokalizacja: Praha/Pardubice/Dívčí Hrad

Re: ProdgeCad okno dialogowe Save As

Postprzez Sparrow1985 » 20 lis 2012, 08:16

Witam!

Od kilku dni mam podobny problem, po naciśnięciu okienka "otwórz", "nowy", "zapisz jako" nie otwiera mi się żadne okno dialogowe, w którym mogę wybrać rodzaj pliku, (zwłaszcza dotyczy to funkcji "zapisz jako") wyświetla mi jedynie pasek komand : Obrazek

http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... apisu.png/

Dwa razy odinstlowałem ProgeCAD'a, korzystałem z opcji " Pożytek" jednak bez skutecznie...
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Marek
Sparrow1985
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 lis 2012, 08:08

Re: ProdgeCad okno dialogowe Save As

Postprzez jolanta.tacinova » 21 lis 2012, 12:40

Witam,

do paska poleceń należy wpisać filedia, potem _on (proszę nie wpisywać polskich NIE lub TAK). Po kolejnym wpisaniu _saveas pojawi się okno dialogowe.

Polecenie: _saveas
Szablon wersja pliku/R2.5/R2.6/R9/R10/R11/R12/R13/LT2/R14/LT95/A2K/A2004/A2007 <A2007>:
Anulowano
Polecenie: filedia
Nowa aktualna wartość dla FILEDIA (NIE lub TAK) <Nie>:_on
Polecenie: _saveas

Pozdrawiam
jolanta.tacinova
SoliCAD, s.r.o.
 
Posty: 13
Dołączył(a): 02 lis 2009, 10:27


Powrót do Błędy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron