Smart 2009

Smart 2009

Postprzez marcin_szelest » 01 gru 2009, 22:54

Smart 2009 eng/pl
1)instalacja:
bezproblemowa (OS vista 32bit) -weszło do razu
2)rejestracja - weszło za 15 razem ,strasznie chaotyczne i problematyczne
3)spolszczenie - problematyczne samo spolszczenie menu weszło bez problemu (import)
ale instrukcja jest nie do końca napisana jak trzeba
po skończeniu importu należny wykasować ręcznie menu angielskie bo w przeciwnym razie będziemy mieli menu podwójne u góry programu
importujemy tylko raz ; jak zaimportujemy 2 razy to nam się podwoi menu itd,
tutaj należy dopracować program żeby uniknąć problemów na przyszłość i przydał by się komunikat typu:"import zakończony sukcesem lub bez sukcesu"
oraz "menu już jest zaimportowane czy go nadpisać TAK / NIE" itd
4)użytkowanie-szybko startuje chodziarz krzyż nitkowy działa ze sporym opóźnieniem w stosunku do kursora myszy
wyglądem przypomina AutoCAD 2007 , tylko z tą różnicą ze poszczególne wybory ustawień są mocno poukrywane i sporo czasu trzeba tracić żeby znaleźć właściwa opcja, układ jest mało przejrzysty
jedna rzecz jest bardzo irytująca - nie moglem znaleźne ustawienia zmiany koloru tła w oknie poleceń(command) na dole ekranu niestety mam ciągle białe i strasznie to męczy oczy ; w AutoCAD dało się to zmienić
tu taj nie wiem czy się da, jeśli nawet to nie wiem gdzie tego szukać, kolejny psikus to czasem po włączeniu opcji blip zamist jednego krzyzyka po 1 kliknieciu pojawiają sie 2 naraz rożnie rozlokowane krzyzyki zamiast jednego, po paru włączeniach programu sytuacja się stabilizuje,
5) czekam na w pełni spolszczonego Smart'a
pozdrawiam
marcin_szelest
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 lis 2009, 21:22

Re: Smart 2009

Postprzez jolanta.tacinova » 03 gru 2009, 16:13

Rejestracja:
1)Kliknij na Register - obrazek 01
2)Kliknij na LIVE (Strongly recommended) - obrazek 02
3)Wypełń formularz BEZ DIAKRYTYKI, niebieskie pola są obowiązkowe - obrazek 03
4)Kliknij na ACTIVATE - obrazek 03
5)Aktywacja skończona - obrazek 04

Instrukcje polskiego menu zostały aktualizowane
http://www.progecad.pl/download/progeca ... polsku.pdf

ustawienie koloru tła
Narzędzia > Opcje... > zakładka Display > Graphic screen color:
Załączniki
01.PNG
02.PNG
03.PNG
04.PNG
04.PNG (10.59 KiB) Przeglądane 31529 razy
jolanta.tacinova
SoliCAD, s.r.o.
 
Posty: 13
Dołączył(a): 02 lis 2009, 10:27

Re: Smart 2009

Postprzez marcin_szelest » 06 gru 2009, 23:28

Witam:
1)
Rejestracja:
1)Kliknij na Register - obrazek 01
2)Kliknij na LIVE (Strongly recommended) - obrazek 02
3)Wypełń formularz BEZ DIAKRYTYKI, niebieskie pola są obowiązkowe - obrazek 03
4)Kliknij na ACTIVATE - obrazek 03
5)Aktywacja skończona - obrazek 04


zrobiłem jak powyżej rejestracja weszła , jedynie nie wiedziałem co wpisać w pole ZIP - przypuszczam ze chodziło o kod pocztowy lub kod kraju
oraz prof/state tez nie wiem co to jest może odpowiednik płci ? M/K

jakoś weszło

2)
ustawienie koloru tła
Narzędzia > Opcje... > zakładka Display > Graphic screen color:

tak to polecenie zmienia kolor tła - ale modelu, a nie lini poleceń (command)
nadal nie udało mi się znaleźć, gdzie siedzi to ustawienie, o ile jest.

pozdrawiam
marcin_szelest
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 lis 2009, 21:22

Re: Smart 2009

Postprzez jolanta.tacinova » 10 gru 2009, 10:22

ZIP to kod pocztowy
Prov/State to skrót państwa

niestety kolor tła linii poleceń nie da się zmienić
jolanta.tacinova
SoliCAD, s.r.o.
 
Posty: 13
Dołączył(a): 02 lis 2009, 10:27

Re: Smart 2009

Postprzez rdt » 16 gru 2009, 03:07

Witam
Instalacja ok - nakładka ok - ale mam pytanie czy z wersji professional dałoby rade (o ile tam jest) wyciągnąć helpa po polsku ?
oczywiscie poznawać języki trzeba :D ale help po polsku to spore ułatwienie
rdt
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 gru 2009, 18:33

Re: Smart 2009

Postprzez jolanta.tacinova » 18 gru 2009, 12:22

Narazie nie ma w języku polskim.
jolanta.tacinova
SoliCAD, s.r.o.
 
Posty: 13
Dołączył(a): 02 lis 2009, 10:27

Re: Smart 2009

Postprzez rdt » 20 gru 2009, 02:35

a będzie może ? Jeśli można wiedziec to kiedy mniej więcej ?
rdt
 
Posty: 3
Dołączył(a): 14 gru 2009, 18:33

Re: Smart 2009

Postprzez gthl » 14 sty 2010, 00:37

Witam.
Czy muszę dokonywać powtórnej rejestracji po przeinstalowaniu systemu?
gthl
 
Posty: 4
Dołączył(a): 12 sty 2010, 11:56

Re: Smart 2009

Postprzez jolanta.tacinova » 17 sty 2010, 20:40

Witam,
jeśli ma Pan/Pani gdzieś w emailu numer rejestracyjny i aktywacyjny, trzeba go wpisać i powinno działać. W wypadku,że się tak nie stanie, potrzebna jest ponowna rejestracja.
jolanta.tacinova
SoliCAD, s.r.o.
 
Posty: 13
Dołączył(a): 02 lis 2009, 10:27


Powrót do Instalacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron