Polskie ogonki w czcionkach SHX

Polskie ogonki w czcionkach SHX

Postprzez Sebastian Babczyński » 09 wrz 2010, 16:28

Witam czy jest możliwość dodania do instalacji progeCAD'a czcionek SHX z ogonkami?? najbardziej zależałoby mi na IC-isocp.shx. Ostatnio taka czcionka była chyba w wersji z 2006 jak mnie pamięć nie myli, musiałbym sprawdzić.

Pytanie drugie odnośnie licencji, na komputerze na którym obecnie używam ProgeCAD zainstalowałem go po raz 2 (po formacie i postawieniu systemu operacyjnego od nowa) zarejestrowałem kopię programu i wyskoczył mi komunikat że już więcej nie zarejestruję (zrobiłem literówkę w porównaniu do poprzedniej instalacji w nazwie użytkownika / Firmy) czy będę mógł przenieść licencję na nowy komputer, który zamierzam w najbliższym czasie zakupić (obecny pójdzie na zezłomowanie)
Sebastian Babczyński
 
Posty: 3
Dołączył(a): 09 wrz 2010, 15:53

Re: Polskie ogonki w czcionkach SHX

Postprzez bronislav.gabrys » 29 wrz 2010, 10:47

Pozdrawiam, polskie czcionki oczywiście mogą być dodane, ale już nie będą używane. Jeżeli znajdzie Pan swoją czcionkę, można dodać ją do foldera "C:\Users\UŻYTKOWNIK\AppData\Roaming\progeSOFT\progeCAD\R10\Professional - PLK\Fonts" albo "C:\Program Files (x86)\progeSOFT\progeCAD 2010 Professional PLK\\Fonts". Po dodaniu czcionka powinna pojawić się w ustawieniach tekstu.

W odniesieniu do drugiego pytania, pomoże mi zdjęcie tego błędu. Chciałbym jeszcze wiedzieć, jakiej licencji Pan używa.
Bronislav Gabryš
bronislav.gabrys
 
Posty: 161
Dołączył(a): 07 cze 2010, 09:22
Lokalizacja: Praha/Pardubice/Dívčí Hrad

Re: Polskie ogonki w czcionkach SHX

Postprzez Sebastian Babczyński » 02 paź 2010, 11:58

Ok gdzie zainstalować czcionkę to ja wiem, pytałem się tylko o możliwość dodania czcionek shx z polskimi znakami do kolejnej instalacji / patcha dla ProgeCad'a 2010, niestety z Państwa odpowiedzi wnioskuję że takie czcionki nie będą dodawane i użytkownik będzie musiał sam kombinować.

Posiadam zwykłą licencję tą za 990 zł netto dla jednego komputera, mój błąd polegał prawdopodobnie na tym, że po raz pierwszy pomyliłem się w nazwie firmy tzn zrobiłem literówkę w słowie "Kosztorysowa" po raz drugi przy rejestracji (po sformatowaniu twardego dysku) wpisałem nazwę poprawnie i wyskoczył mi monit o tym że już kolejny raz nie zarejestruję produktu, nie posiadam niestety screenu tego monitu


Pozdrawiam
Babczyński Sebastian
Sebastian Babczyński
 
Posty: 3
Dołączył(a): 09 wrz 2010, 15:53

Re: Polskie ogonki w czcionkach SHX

Postprzez bronislav.gabrys » 21 paź 2010, 11:32

Jakiekolwiek czcionki SHX producent prawdopodobnie już nie będzie instalował. Czy jest więc możliwe pisać w progeCADzie po polsku?

Odnośnie tej rejestracji proszę o przesłanie wszystkich danych, włącznie z numerem licencyjnym, i producent we Włoszech resetuje rejestrację. Albo też można wprost napisać producentowi "maria.dichiaro@progesoft.com".
Bronislav Gabryš
bronislav.gabrys
 
Posty: 161
Dołączył(a): 07 cze 2010, 09:22
Lokalizacja: Praha/Pardubice/Dívčí Hrad


Powrót do Instalacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron