Strona 1 z 1

ProdgeCad okno dialogowe Save As

PostNapisane: 09 gru 2011, 15:25
przez arrowman
Szanowni Forumowicze,
Pewnego szarego popołudnia wczytałem do ProdgeCAD pewnego lispa, nie wiem czy on jest winny, ale po tej operacji jak klikam Save As zamiast pojawić się okno dialogowe, to uruchamia mi się tekstowo komenda _saveas.

Bardzo prosze o pomoc.

Owy LIPS:
Kod: Zaznacz cały
    (defun c:spline2poly (/ SSet Name OldVar NameVar)
      (cond
        ((setq SSet (ssget "_X" '((0 . "SPLINE"))))
         (setq Name      (strcat "$$" (rtos (getvar "cdate") 2 0) "$$.dxf")
          NameVar '("cmdecho" "filedia")
          OldVar  (mapcar 'getvar NameVar)
         )
         (mapcar 'setvar NameVar '(0 0))
         (command "_.-layer" "_u" "*" "")
         (if (findfile Name)
           (command "_.dxfout" Name "_y" "_v" "_r12" "_o" SSet "" "16")
           (command "_.dxfout" Name "_v" "_r12" "_o" SSet "" "16")
         )               ;end if
         (command "_.erase"   "_p" ""   "_.dxfin" Name)
         (vl-file-delete Name)
         (mapcar 'setvar NameVar OldVar)
        )
        (T (prompt "W rysunku nie ma splajnów. "))
      )               ;end cond
      (princ)
    )               ;end file


Żeby było tragiczniej, to był program na kompie szefa:/

BARDZO proszę o pomoc:-(

Pozdrawiam,
A.

Re: ProdgeCad okno dialogowe Save As

PostNapisane: 19 lut 2012, 13:09
przez bronislav.gabrys
W takim razie jest potrzebne reinstalować progeCADa.

Re: ProdgeCad okno dialogowe Save As

PostNapisane: 20 lis 2012, 08:16
przez Sparrow1985
Witam!

Od kilku dni mam podobny problem, po naciśnięciu okienka "otwórz", "nowy", "zapisz jako" nie otwiera mi się żadne okno dialogowe, w którym mogę wybrać rodzaj pliku, (zwłaszcza dotyczy to funkcji "zapisz jako") wyświetla mi jedynie pasek komand : Obrazek

http://imageshack.us/photo/my-images/20 ... apisu.png/

Dwa razy odinstlowałem ProgeCAD'a, korzystałem z opcji " Pożytek" jednak bez skutecznie...
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Marek

Re: ProdgeCad okno dialogowe Save As

PostNapisane: 21 lis 2012, 12:40
przez jolanta.tacinova
Witam,

do paska poleceń należy wpisać filedia, potem _on (proszę nie wpisywać polskich NIE lub TAK). Po kolejnym wpisaniu _saveas pojawi się okno dialogowe.

Polecenie: _saveas
Szablon wersja pliku/R2.5/R2.6/R9/R10/R11/R12/R13/LT2/R14/LT95/A2K/A2004/A2007 <A2007>:
Anulowano
Polecenie: filedia
Nowa aktualna wartość dla FILEDIA (NIE lub TAK) <Nie>:_on
Polecenie: _saveas

Pozdrawiam